Aarhus Fodbolddommerklub præsenterer et storstilet projekt, der skal skaffe 100 nye dommere i løbet af et år.  Lykkes målsætningen, vil klubben næsten fordoble sit antal af aktive dommere. Projektet er dermed et af de mest ambitiøse, der til dato er sat i værk for at skaffe nye fodbolddommere.

Formand i Aarhus Fodbolddommerklub Morten Rask Thomsen mener, at der er et stort antal potentielle dommere i studiebyen Aarhus.

”Der mangler studiejob, og samtidig er der mangel på dommere. Vi ønsker at skabe Danmarks fedeste studiejob, hvor man får et skattefrit honorar, motion og bliver en del af et stort et fællesskab med en masse andre unge mennesker,” forklarer Morten Rask Thomsen.

Formanden ser desuden store perspektiver i dommergerningen i forhold til unge menneskers fremtidige jobmuligheder.

”Som dommer får man kompetencer som leder, fordi man lærer at tage ansvar, træffe beslutninger og håndtere konflikter. Der er ingen tvivl om, at det er et plus at kunne skrive på cv’et, at man er fodbolddommer,” mener Morten Rask Thomsen.

De kommende uger vil repræsentanter fra dommerklubben besøge en række uddannelsesinstitutioner for at udbrede kendskabet til dommergerningen.

”Vi vil gerne i kontakt med alle de uddannelser, der ser dommergerningen som et relevant studiejob til deres studerende,” siger Morten Rask Thomsen.

Tirsdag den 6. og torsdag den 8. marts besøger et par dommere Langkær Gymnasium i Tilst, hvor eleverne undervises i dele af fodboldloven før middag. Om torsdagen får eleverne selv får mulighed for at prøve kræfter med fløjten efter teoridelen. Onsdag den 7. marts går turen til Aarhus Tech/HTX i Viby.

Helt unikt i forhold til rekrutteringen af dommere, vil Aarhus Fodbolddommerklub oprette et rent pigehold bestående af max. 16 kvindelige dommere. Det sker for at skabe mulighed for et større sammenhold blandt denne mindre gruppe af dommere.

Det første kursus for de nye dommere afholdes den 17.-18. marts hos DBU Jylland i Tilst, hvor der er reserveret pladser til 48 dommere. Halvdelen af disse pladser er allerede besat. Aarhus Fodbolddommerklub planlægger at afholde et nyt kursus i juni og endnu et til efteråret, hvis efterspørgslen kræver det.

AFK-medlemmer på dommertur til Costa Brava Cup oktober 2011 og champions league match FC Barcelona - FC Viktoria Plzen

Aarhus Fodbolddommerklub har fået blandt andet fået et tilskud fra DBU Jylland, samt brugt en del af egen formue på projektet. De midler skal blandt andet bruges til at betale dommerkurset for de nye dommere.

Kontakt os gerne for flere oplysninger. I er også meget velkomne til at komme med, når vi besøger en række uddannelsesinstitutioner og opleve, hvordan vi forsøger at sælge verdens bedste studiejob for de unge mennesker.

Se i øvrigt hjemmesiden: www.blivfodbolddommer.dk.

Fakta: Aarhus Fodbolddommerklub blev stiftet den 29. april 1936 og har i dag omkring 210 aktive medlemmer. Dertil kommer cirka 50 passive medlemmer.

Klubbens dommere dømmer årligt over 12.000 kampe i Aarhus-området.

Medlemmerne er fra 15 år og op til 80 år.

En seniorkamp giver 200 kroner skattefrit + kørsel på 3,80 kroner per km.

Dommerne bestemmer selv, hvor mange kampe de ønsker at dømme.