AFDK har fået sin 8. divisionsdommer – vi har nu 3 i superligaen, 3 i 1. division og to i 2. division.
Senest tilkomne er Rasmus Nielsen, som på generalforsamlingen i februar blev kåret som årets talent 2017, og man må sige at han har levet op til dette, og er yderligere avanceret.

AFDK har derfor spurgt Rasmus om hans dommerkarriere, talentprogrammet og hans nye målsætninger.

Tillykke med oprykningen Rasmus – en rigtig stærk præstation og flot at kunne leve op til dit talent. Det er fuldt fortjent – kan du fortælle lidt om din dommerkarriere?

Gerne! Jeg startede som dommer i en alder af 21, da jeg i december 2009 tog dommerkortet ude i Kjellerup – bl.a sammen med Thomas Ginnerskov. Kort efter fik jeg fornøjelsen af Kim Schwabach som min vejleder i AFDK, hvorefter jeg hurtigt fik muligheden for at dømme senior fodbold.

Siavash Gholami var mit første møde med en dommerudvikler i min første udviklingskamp i serie 5 på Ellekærskolen. Herefter blev jeg en del af AFDKs talentprogram – det vi i dag kender som ”Præ-talent” – herefter tog tingene fart! Jeg stoppede relativt hurtigt med at spille fodbold sideløbende med dommergerningen. Der var pludselig en masse gode og sjove oplevelser med fodbolden i fokus – samt et fantastisk socialt apparat som blev aktiveret via min dommergerning – det tiltalte mig!

 

Det er gået godt for dig siden du startede, og du har levet op til talentet og er vel forholdsvis hurtigt kommet i 2. division. Hvad er hemmeligheden?
Det er et godt spørgsmål! Hårdt arbejde – det skal der til!
Jeg læste dog for noget tid siden et interview med fodboldspilleren Arjen Robben, som udtalte sig om vigtigheden af ens ”selvbevidsthed” ift. at udvikle sit talent.
Det kan der naturligvis ligge mange ting i, når man skal overføre det til vores dommergerning – men én af mine styrker har klart været min bevidsthed om netop mine styrker og svagheder.
En indsigt som netop er opstået ved stor læringsparathed, selvkritik og ærlighed.

Derfor skal vi virkelig værne om den gode feedback-kultur vi har indenfor dommerfaget – det udvikler os alle personligt, såvel som fagligt. Det er helt unikt, at vi arbejder så dedikeret kamp for kamp på at gøre hinanden bedre – det har jeg oplevet utallige mange gange via udviklingskampe, dommersamlinger, mentorsnakke, videoseancer og fra sparring og indspark fra dommerkollegaer i pausen af en kamp eller efter i omklædningsrummet. Der er mange guldkorn derude! Den gode feedback kultur findes ikke mange steder – og den skal vi sætte pris på!

Vi har en tendens til at undervurdere vigtigheden i at arbejde med os selv – og ikke mindst effekten deraf. Hvorfor jeg ser det som en investering, at arbejde med ens selvbevidsthed og selvkritik. Hertil følger naturligvis en helt instinktiv stræben efter hele tiden at blive bedre og sætte sig nye mål – store som små.

Rasmus, du har været med i AFDKs talentprogram gennem flere år. Hvilken betydning har det haft for dig?

Det har jeg naturligvis sat utrolig stor pris på! I serie 4 var jeg så privilegeret at blive inviteret til at deltage i den lokale talentdommergruppe, som dengang var under ledelse af bl.a Rasmus Post, Rasmus Just, Søren Schack, René Budtz, Poul Holst og Michael Eriksen. Det har haft en kæmpe betydning og det arbejde, der bliver gjort for lokale præ-talenter og CTG-talenter i Aarhus er kæmpe stort – det har uden tvivl modnet og præget mig i den rigtige retning i min jagt på den næste ”tinde”.

Jeg er overbevist om at den nye talentdommerstruktur og hele talentdommerarbejdet både lokalt, regionalt og nationalt er essentielt og meget afgørende for at sikre og dygtiggøre fremtidens talentdommere – jeg er meget taknemlig for, at have været med så langt!

Det forpligter ligeledes, hvilket jeg er fuld bevidst om – hvorfor det ligger mig meget på sinde at bidrage til en udviklingsorienteret kultur, hvor vi ”spiller” hinanden gode.

Fodbolddommergerningen er naturligvis en spændende hobby for dig. Hvad laver du ellers, og hvilket liv har du udover fodbolden?

Jeg sidder i en stilling som IT Manager hos konsulenthuset Hildebrandt & Brandi i Aabyhøj, hvor jeg er ansvarlig for IT-afdelingen.

Til slut Rasmus, hvad er dine mål for fremtiden?

2.division har naturligvis været et af mine helt store mål, hvorfor jeg vil bruge den fornødne betænkningstid frem mod den nye sæson til at genbesøge mine målsætninger for fremtiden.
Der skal dog ikke herske tvivl om, at mit helt store fokus i den kommende sæson er at bevise, at jeg er god nok til 2. division.

 

Det bliver spændende at følge Rasmus, og håber du fortsat har lyst til at møde os andre, til gymnastik fremover og andre dommer arrangementer, ellers skal der lyde en kæmpe tak for din altid seriøse indstilling og kammeratskab, held og lykke med din karriere.

 

Godt nytår!

Skriv et svar