Bliv dommer

Bliv dommer

danlinekevinHvis du endnu ikke er dommer……men har mod på at blive det, så håber vi, at du melder dig til….
For at blive uddannet fodbolddommer skal man bestå Dommergrundkursus, som udbydes af DBU. Kursusgebyret, som skal betales af kursisten, er normalt på kr. 1.900,-.
Mange har den fordom, at det at være fodbolddommer, på godt jysk, er et træls job, hvor man bliver råbt af, skældt ud og mange andre ting. Men det er langt fra virkeligheden. Det er nærmere virkeligheden, at man her har et job, hvor man laver fornøjeligt frivilligt arbejde i 80% af tiden, og får penge for at dyrke motion, man møder en masse dejlige mennesker både på og udenfor banen, og så udvikler man sine kompetencer som leder. De sidste 20 % er en koncentreret indsats og arbejde.

Dommerhvervet giver oplevelser for livet, og selvom mange ikke lige kan forestille sig det, så er det en enormt inspirerende og givende hobby, som nogle endda ender med at dyrke på topplan. Fordelene er mange, dit honorar eller godtgørelse, kan du nyde godt af, fordi der skal ikke betales skat af beløbet.

Hvis du har været fodboldspiller og været plaget af skader, og du ikke kan fortsætte med at spille, kan du måske fortsætte som dommer, på grund af mindre belastende løb.

Hvis du er ung, har du altid muligheden for at blive en kommende FIFA-dommer. I dommermiljøet har vi meget fokus på talentudvikling, så hvis du har flair for at være dommer, og du arbejder hårdt og seriøst, kan du måske være i Superligaen efter en tid. Ligegyldigt hvordan din dommerkarriere går, er AFDK en rummelig dommerklub, der har plads til alle, og som er stolt af både sine elite- og breddedommere. Vi har et kanongodt kammeratskab og et sammenhold, der giver et fantastisk netværk.

Hvis vi i AFDK kan hjælpe dig med at svare på spørgsmål om det at være dommer, så tag endelig fat i en fra bestyrelsen eller en dommerkollega ude på banerne.

Hvis du allerede er dommervinderne
… i en anden dommerklub, og du ønsker at flytte til AFDK, skal du kontakte vores kasserer Dan Weller.

Du skal inden da rekvirere et flyttebevis fra den dommerklub, du forlader. Dette flyttebevis dokumenterer blandt andet, at du har betalt dit kontingent i din tidligere klub.

Derudover er det en god idé at lave en opdateret liste over de dommerkurser, du har deltaget i (det kan du gøre på din dbunet-profil). I henhold til en landsdækkende aftale i DFU tager du din indrangering med dig, således at du kan forvente at dømme på samme niveau, som du forlader.

Dette er kort fortalt hvad det handler om, når man er fodbolddommer.

Vil du vide mere om hvornår det næste kursus afvikles i DBU regi og hvad du skal betale, så kontakt Dan Weller Aarhus Fodbolddommerklub, Tlf.: 5355 4463 E-mail: dan.weller@hotmail.com

Vi glæder os til at se dig i Aarhus Fodbold Dommer Klub.