Efterårets første arrangement fandt sted d. 24. september 2018. kl 19.00 på vores faste domæne på Voldbækvej 92. Brabrand.

Aftens tema var, ”et foredrag om Aarhus havn”, med Jacob Flyvbjerg Christensen, der er direktør for Aarhus havn, han ville fortælle os om havnens, historie, udvikling og betydningen for Aarhus by, også fremtiden.

Allerførst bød Formand Henning Lund velkommen til aftenens gæst Jacob. F. Christensen, og til gæsterne, der var kommet for at høre om havnens historie.

Efter fælles spisning, gav Henning Lund ordet til Jacob. Han begyndte med en kort præsentation af sig selv og om hans nuværende stilling som direktør for Aarhus havn. Han er uddannet civiløkonom fra handelshøjskolen i Aarhus og inden han tiltrådte i stillingen som havnedirektør den 1. januar 2014, har han i de foregående 17 år arbejdet for A.P. Møller gruppen i en række positioner og arbejdsområder i forskellige lande.

Jacob startede ved hjælp af lysbilleder at vise og fortælle om Aarhus havns opståen, det var meget interessant at høre at havnen kan dateres helt tilbage til vikingetiden, nøjagtig år 700. Hvor vikingerne ved hjælp af sejlads kunne handle med folk ikke bare i Norden men også helt ud til de Nordarktiske områder.

Aarhus havn havde en stor betydning for byens udvikling og i 1845 fik den officielt attest som erhvervshavn.

Havnen i dag huser 150 virksomheder med 4900 arbejdspladser, og hvis vi ta´r alle dem med, der på en eller anden måde har tilknytning til havnens virksomheder i form af deres engagement med disse virksomheder, stiger antallet til ca. 10.000 personer.

Han fortalte også blandt andet om de 41 krydstogtskibe som besøger Aarhus havn i 2018. hvilken har stor betydning for byens handlende, i form af mere omsætning. Han fortalte om Molslinjen – som sejler mellem Aarhus og Sjælland og om vandflyveren, – Nordic Seaplanes – som flyver mellem Aarhus havn og København, og om alle aktiviteter der har stor betydning for havnens og byens positive udvikling. Han omtalte blandt andet også om en tunnel, der skal gå under Marselis Boulevard og om havnens fremtidige investeringer og yderligere udvidelse af arealer, frem til 2060.

Aarhus havn er i dag Danmarks største containerhavn, med en markedsandel på mere end 65% af de containere, der omsættes i samtlige danske havne.

Aarhus havn ejes af Aarhus kommune, men havnen arbejder med selvstændig økonomi.

Dette var bare et lille uddrag af de mange spændende emner og projekter som Jacob F. C. berettede om.

Her slutvis vil jeg sige mange tak til Jacob Flyvbjerg Christensen for, at han trods sin travle hverdag, fandt tid til at komme og holde foredrag for os, og tak for en detaljeret, spændende fortælling om Aarhus havn. Tak til veloplagte deltagere til aftenens arrangement, der med deres store interesse for emnet og store spørgelyst og dialog med foredragsholderen gjorde aftenen mere livlig og yderst interessant.

 

Indlæg og billeder skrevet af sekretær i seniorklubben: Sevan Melkonian.

Skriv et svar