Taha Omar Kayed er netop her i august blevet 16 år, og forleden havde han sin senior debut som dommer. Hans første S5 herre kamp fik han her i tirsdags mellem Skovbakken og Fuglebakken. Det gik rigtig godt taha1trods vanskelige vilkår på en svær bane, lykkedes det Taha på bedste vis, at vise alle, hvordan man lige skal dømme sådan en kamp. Han lykkedes med en rolig ledelsesstil at dømme en næsten fejlfri kamp.

En begyndelse som seniordommer bliver overværet af en udvikler, og jeg var tilstede og så kampen. Taha gjorde det rigtig godt, og det er ikke ofte man ser så ung en dommer med så rolig en attitude og fremtoning og som indgød respekt hos spillerne. Det skal blive spændende at se hvad Taha kan få ud af sin videre karriere som dommer, men ingen tvivl om at der er potentiale til endnu større udfordringer.

Dagen efter kom følgende mail fra Skovbakkens Christian Ternvig Markussen, anfører for Skovbakken serie 5:

Vi havde Taha Kayed som dommer i aftenens kamp mellem Fuglebakken og Skovbakken i serie 5 hvor du var påsat som udvikler.

Vi blev efter kampen enige om lige at sende dommerklubben en mail med vores roser til den unge dommer.

Det kom han rigtig godt fra, det var en fornøjelse at have ham til at lede kampen. På trods af sin unge alder udtrykte han en afsmittende og vel afmålt ro og attitude, der fra spillernes optik var med til at forebygge, at et underlag, der ellers indbød til flere tvivlsomme tacklinger til både røde og gule kort, at der ikke blev givet et eneste kort i kampen.

Derudover kan vi ikke komme på en eneste fejlkendelse (selvom vi tabte 3-1), og han var dygtig til ikke at fløjte spillet i stykker, hvilket skyldes, fra vores optik, at han var hurtig og skarp til at se fordelene i det videre spil.

Det er vigtig med ros til unge nye dommere, og det vil vi gerne give hvor fortjent er. Det er det her.

Stor ros fra Skovbakkens spillere…..

Det er naturligvis en fornøjelse at få så rosende ord med på vejen og endda fra det tabende hold, og jeg kvitterede med følgende:

Hej Christian
Tak for dine rosende ord. Vi er rigtig glade for din tilbagemelding.
Det var også min opfattelse at rigtig meget lykkedes for vores unge dommer…
Jeg er meget enig i din vurdering, han fløjtede med en meget rolig ledelsesstil, og havde ikke nogen fejlkendelser af betydning.
Jeg skal nok videregive ham roserne, og tak for jeres positive tilbagemelding…
Med venlig hilsen
Poul Holst Jensen
Aarhus Fodbolddommerklub
DBU Jylland – dommerudvikler

Skriv et svar