Dommerdagens andet indslag oplevede de fremmødte, vore egne helt ukomplicerede unge mennesker Niels Heer og Rasmus Nielsen.

Nils 26 år, har siden sin debut for 4 sæsoner siden i anden division dømt 18 kampe, har ikke givet nogen røde kort endnu og har uddelt 39 gule.

Rasmus Nielsen 30 år, har siden sin debut for 3 sæsoner siden, dømt 12 kampe uddelt et enkelt rødt kort og uddelt 39 gule kort.    

Hvad følger med livet i divisionen?

 • Større pres
 • Flere tilskuere
 • Forplejning
 • Headset
 • Rigtige stadions
 • Spillere på kontrakt = semiprofessionelle
 • Spnsortøj
 • Københavnerhold
 • Tv
 • Bold.dk og andre medier
 • Velkendte spillere og trænere

Mange husker den legendariske spaghettivestern fra 1966, – Den gode, den onde og den grusomme – om inspirationen til Nils og Rasmus’ film indslag er inspireret derfra skal være usagt, men vi fik eksempler fra deres dommerliv i overskrifterne – Den bedste, den værste og den skøreste oplevelse. I medgang og modgang modnes man, som man siger.

Nils’s bedste oplevelse var en finale i Iber cup i Esbjerg U17 mellem Esbjerg og et hold fra Zimbabwe. Drengene fra Zimbabwe kunne glimrende engelsk når de førte og vandt, men kunne intet engelsk når de tabte. Spøjs oplevelse og viser nok noget om at rønnebærrene bliver sure når det går en imod. Tab og vind med samme sind.

Rasmus’s bedste var som linjedommer1 i en jyllandsseriekamp i Lystrup. Dommeren blev skadet og Rasmus fik kampen, det var fedt at få chancen, man sitrer helt og der er store forventninger, fik bænkene til at falde helt ned, god oplevelse.

Nils’s værste oplevelse, var i en kamp mellem Odder og Brønshøj. Her blev Nils beskyldt for matchfixing, overså et straffespark og blev virkelig udråbt som udslagsgivende mht. kampens forløb. En rigtig træls oplevelse.

Rasmus’s værste kamp var en kamp i Iber cup turneringen i Esbjerg. En kamp mellem Aab og Madrid – resulterede i 11 advarsler og 2 røde kort, det var en ”grusom” kamp. Om det gjorde det bedre weekenden efter i Holstebro skal være uimodsagt, men da oplevede Rasmus en kamp med 9 advarsler og 3 røde kort.

Nils’s skøreste oplevelse, var da han dømte en ungdomskamp mellem Schweiz og Danmark. Nils er halv schweizer/halv dansk – og taler og forstår perfekt tysk. De schweiziske spillere som i dette tilfælde alle talte tysk, blev særdeles overraskede over at Nils forstod hvad de sagde, og havde meget svært ved at kapere dette.  

Rasmus’s skøreste oplevelse, var i en kamp i Ringkøbing i DS. Han giver en påtale på midten af banen, og spilleren som skulle tildeles denne befandt sig nede i eget målfelt, spøjs situation at opleve at spilleren brødbetunget måtte begive sig den lange mig op til Rasmus.

Vi så derudover klip fra deres kampe. At vejen mod toppen er brolagt med dårlige beslutninger er der næppe tvivl om. De kom også kort ind på deres udviklinger.

Gode råd: træn dine styrker, CARPE DIEM, til de som ikke har hørt dette før tillader jeg mig at give wikipedias fortolkning  ”det  stammer fra den romerske digter Horats og betyder: “Grib dagen” eller: Lev livet i dag uden at tænke over morgendagens bekymringer”.

Sæt pris på de oplevelser du får, så man modnes af dette, og værdsæt det…..

Tak til Nils og Rasmus for veloplagte indlæg om vejen opad, dejlig ukompliceret, empatisk foredrag. /PHJ/