Seniorklubben var tidligere her i april på besøg på Aarhus Rådhus.

De deltagende fik en rigtig fin rundvisning af Peter Sporleder, medlem af byrådet. Han gav os en fin tur rundt i det flotte hus tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller. Huset er betegnet som et hovedværk i dansk modernisme og står med et stilrent 1930 interiør.

Vi var først i bryllupssalen, som er et af de rum på Aarhus Rådhus som stort set kun ses af de, der bliver borgerligt viet på rådhuset, eller som er med som gæst og ved rundvisninger. Rummet er dekoreret under 2. verdenskrig af kunstneren Albert Naur. Dekorationerne består af vilde blomster, malet direkte på træpanelet, med undtagelse af en enkelt buket “tamme blomster” – som han kaldte det – malet i 1945. Buketten symboliserer Danmarks befrielse og har Royal Airforce’s farver, forklarede Peter.

Turen fortsatte til byrådssalen. Peter fortalte i hvilken rækkefølge man sidder, i salen og om det fine gulvtæppe der er i rådssalen, og som trænger til en udskiftning pgr. slid og ælde. Det vil kun koste 7. millioner kr ca. og ingen af partierne mener at byen skal betale for dette. Man håber at Salling fondene vil give en skilling til projektet, nu må vi se hvad der sker. Ellers er den smukke sal præget af de tidligeres borgmestres portrætter i store indrammede billeder. Nogen er pænere end andre, men kik selv ind en dag på en tur og bedøm hvad du synes.

Sidst men ikke mindst så var tiden kommet til en tur i kælderen og se de kontroversielle negerpiger. Billederne viser gamle vægmalerier af afklædte, sorte kvinder og deres børn på savannen, man hæfter sig ved de struttende bryster. I disse me to tider er billederne ikke stuerene, men nu har de været på væggene i 78 år, og der bliver de nok også fremover. Billederne er tegnet af Eva Skytte Birkefeldt, der studerede på kunstakademiet i København og også var teatermalerassistent på Aarhus Teater.

Vi sluttede aftenen i et af udvalgsværelserne på Rådhuset, her fik vi en øl eller vand og stillede de sidste spørgsmål til Peter Sporleder. Der var også interesse for at komme i tårnet, men det var lukket, fordi det blæste for meget, men Peter lovede at vi kunne komme igen, så ville han gerne tage os med op i tårnet.

Sidder du nu og tænker hvad har det med fodbold og dommerklubben at gøre, så husk at seniorklubbens medlemmer også er en del af beretnigen i dommerklubben, og er der nogle seniorer + 50 år som ikke er medlem så vil det fortsat glæde os hvis I vil være med. Send en mail til vores kasserer, Aage Kjærsgaard kjaersgaardaage@gmail.com.

Savner du et indlæg eller har du en god historie som du kunne tænke dig bliver bragt så skriv til mig pohoje@gmail.com

 

 

.

Skriv et svar