Godt 40 dommere fra Århus Dommerklub var en lørdag i januar en tur på Nordbank Arena i Hamborg for at overvære Bundesligakampen mellem Hamborg og Freiburg.

Efter en del timer i bus og en 2-0 sejr til hjemmeholdet var det nogle tilfredse dommere, der gjorde status på den første fodboldtur arrangeret af Århus Dommerklub.

To af turens yngste deltagere, Sandi Putros og Aydin Uslu, havde gerne set, at flere af dommerklubbens yngre medlemmer var med.

“Det er fint, at de ældre dommere er med, men det kunne være godt, hvis der kom flere af de unge. Det er jo en oplagt tur for unge dommere,” mente Sandi Putros og Aydin Uslu, der står for klubbens ungdomsudvalg.

De mener ikke, at det kan være prisen på 150 kroner, der skræmmer.

“For de penge får man både transporten, lidt at spise og drikke og billetten til kampen,” tilføjede de to. De mener, at det nu gælder om at sprede budskabet, så især flere af dommerklubbens yngre medlemmer får lyst til at tage med en anden gang.

Foto: Steen Fribo Erlandsen

Erstatning for Fuglsø

Også blandt de lidt ældre dommere var der stor tilfredshed med turen. Blandt dem var Steen Hansen. Han mener ikke, at man nødvendigvis helt skal droppe at tage til Fuglsø på Djursland, som det hidtil har været traditionen hvert andet år.

“Jeg mener godt, at man kan satse på begge dele, så man forsøger at tiltrække både de yngre og lidt ældre dommere,” forklarede Steen Hansen, der foreslog, at man det ene år tager på bustur til en fodboldkamp og til Fuglsø det andet år.

Bestyrelsesmedlemmerne Dan Weller og Per Klüver Andersen forklarede, at man har valgt at prøve noget nyt for at få mere for medlemmernes penge. Udgifterne til fodboldturen, som i år erstattede Fuglsøturen, var således beskedne i forhold til at tage til Fuglsø en weekend. Ifølge bestyrelsen er der

ikke umiddelbart planer om at genoptage Fuglsøturen.

“Det var simpelthen for dyrt,” forklarede Dan Weller og Per Klüver Andersen og tilføjede:

“Vi synes, at det har været en rigtig vellykket tur. Så hvis medlemmerne ønsker det, tager vi afsted igen. Det er jo i sidste ende deres penge.”


Af Rasmus Just