erik_slettingHelt tilbage fra civilisationens vugge og op til vore dage, har mennesket i alle kulturer og gennem alle tider udtrykt sig musikalsk. Når man lytter til et stykke musik, får man oplevelsen af, at lyden går direkte til vores indre og vækker den rolige, den gode, og / eller den harmoniske del af os.

De fleste af os opfatter musik som et særligt sprog, hvorved vi udtrykker glæde og sorg. Musikken er en mulig kanal for en højere inspiration, den kan berige og udvikle vore sanser, den taler direkte til menneskets hjerte, og derfra gå direkte til menneskets sjæl. Denne opfattelse daterer sig helt tilbage til det antikke Grækenland. To af datidens mest berømte filosofer, Platon og Aristoteles, anså begge musik for magtfuld og nødvendigt værktøj i udviklingen af mennesket. De var enige om melodi og sang, fandt vej til sjælens indre, og musik var i stand til at forme den menneskelige karakter.

Ud fra disse tanker, fristes jeg til at konkludere, at man; med fysisk udfoldelse, forædler vi vor krop, men med musik forædler vi vor sjæl.  Dette udsagn kunne vi konstatere og bekræfte rigtigheden af, da vi tirsdag d. 24. juni, i Seniorklubben fik besøg af musiker Erik Sletting, som er fætter til den afdøde grand prix sanger og vinder Tommy Seebach.

Til daglig er Erik Sletting professionel musiker og optræder samtidig i tv-programmet HJORTH TO NIGHT på Tv2 Østjylland. Tidligere supplerede han sin musikkarriere, ved at kører skolebus med børn og med demente. Hoved temaet for aftenens program var (Tommy Seebachs liv og musik). Erik startede med små historier fra Tommys liv mens han spillede og sang Tommys melodier. bl.a. “Under stjernerne på himlen” – “Du det dejligste” – og “Krøller eller ej”.

Det er ikke første gang vi har haft besøg af Erik Sletting. D. 23. april 2013 havde vi også besøg ham. Dengang var temaet Flemming Bamse Jørgensen. Succesen var så stor dengang at vi i bestyrelsen uden tøven kunne bede ham om at komme igen, og også denne gang blev vores forventninger opfyldt og mere til. Bestyrelsen takker for fremmødet, med ønske om en god og solrig sommerferie til alle seniorklubbens medlemmer.

Sekretær
Sevan Melkonian