Som optakt til efterårssæsonen havde vi i Pigedommergruppen inviteret DK’s p.t. største talent på kvindedommersiden til at komme og fortælle om sin karriere mv.

5 friske piger mødte op torsdag den 9. august i Lyseng IF’s klubhus. Efter lidt snak om opstart og oplevelser dukkede Frida Mia Nielsen op. Frida er p.t. indplaceret i JS-herrer og 3F-ligaen på kvindesiden og hun er kun 22 år !

Frida fortalte på levende ”Sjællandsk” vis om sin karriere, der startede som 16 årig og om, hvordan hun havde oplevet de ca. 6 år på fodboldbanerne. Der var mange både lærerige og sjove historier – som f.eks. da hun fik en udvist mandlig seniorspiller til ”at strippe”, hvordan hun tackler ”frække tilbud” og meget meget mere.

Pigerne lyttede meget intenst, og der er ingen tvivl om, at de fik mange gode input og ideer til, hvordan de selv kan tackle de situationer der uvægerligt vil opstå i deres kommende karriere som fodbolddommer.

Frida fortalte ligeledes om de krav der stilles for at blive top-dommer – krav som ikke er mindre bare fordi man er pige. Det gælder både på det fysiske og det psykiske område.

Moralen på Frida’s indlæg var ikke meget anderledes end hvis det havde været en mandlig topdommer der havde ”været på” – træn, vær dig selv, find din stil, forbered dig på det der kan ske og vær klar til at tackle det uforudsete og sidst men ikke mindst ”sortér i det alle dine kloge mandlige kolleger vil lære dig” J

Endelig kunne Frida også fortælle om alle de fantastiske oplevelser man kan få som dommer, både i Danmark og Internationalt.

En stor tak til Frida, for at hun ville ofre en aften på os. Jeg er sikker på at alle pigerne spændt vil følge med i hendes karriere de næste år – og så går jagten ellers ind, for hvorfor skulle vi ikke have en ligeså dygtig pige (eller flere) blandt pigerne i Århus.