Tirsdag den 21. august var 16 talenter samlet til talentsamling i Tilst,  hvor bl.a. superligaudvikler Poul Malling var til stede. Temaet for aftenen var ledelse, og aftenens talentdommer Nils Heer kom på noget af en opgave, da han skulle udvikles af ikke mindre end 16 unge talenter og Poul Malling.

Vi mødtes foran TST’s klubhus ved 18-tiden, hvorefter udviklerudvalget bød på en sandwich og en vand, som måtte nydes i TST’s fine og ikke mindst lune omklædningsrum. Her indledtes aftenen af Poul Malling, hvor han bl.a. præsenterede os for de skrappe UEFA regler vedrørende lave fedtprocenter for elitedommerne. Dette var dog heldigvis ikke aftenens tema!!

Aftenens tema var ledelse, og med udgangspunkt i aftenens kamp skulle vi i grupper á fire diskutere situationerne fra kampen, hvorefter hver gruppe skulle præsentere deres udvikling af Nils for de øvrige.

Det var både spændende og lærerigt at overvære kampen, og man blev overrasket over, hvordan selv de mindste detaljer blev noteret og kunne skabe diskussion i grupperne. Efter kampen, som endte 4-1 til TST over Vivild, samlede grupperne i fællesskab op imens, at Nils og hans to linjedommere, Lars Thygesen og Jackie  Knudsen blev udviklet af Poul Malling.

Der var mange gode observationer, og én ting var alle grupperne i hvert fald enige om – at Nils Heers kunne betragtes som en god leder og sagtens kunne være sin præstation bekendt.

Ved mødets afslutning samlede grupperne op på aftenen sammen med Poul Malling og dommertrioen, og det viste sig at Poul Mallings udviklings- og fastholdelsespunkter stort set stemte overens med hvad grupperne i fællesskab var nået frem til – det var altså den samme kamp vi havde set !

En rigtig spændende, givende og ikke mindst underholdende aften hvor alle talenter kunne tage nogle gode værktøjer med videre i dommergerningen.  Tak for en god aften og ikke mindst tak til Nils Heer for, at han havde modet til at lade sig udvikle af kollegaerne i talentgruppen!

 

/ af Thomas M. Ledet