kaj_sørensen2Diadora-tøjet, som elitedommerne i Danmark dømmer i, er utvivlsomt vældigt flot – og så er det retro. Så engang på dette billede. Det er taget i maj 1956, hvor dommer Kaj Sørensen er i færd med at trække lod til kampen mellem Vejle Boldklub og det brasilianske hold Atletico Pourtogoro.

————————————————–
Tidligere AFK – medlem Alex Hermann har skrevet en række artikler om en række spændende personligheder i den danske fodbolddommerverden. Jeg har fået tilladelse til at gengive dem her på afdk.dk. Artiklerne har været gengivet på Facebook.DFU – men da det som bekendt ikke er alle, der følger med på dette medie gengives de her…/phj
————————————————–

Af Alex Hermann

Retro tøj eller er det Diadora….

Diadora-tøjet, som elitedommerne i Danmark dømmer i, er utvivlsomt vældigt flot – og så er det retro. Så engang på dette billede. Det er taget i maj 1956, hvor dommer Kaj Sørensen er i færd med at trække lod til kampen kaj_sørensen2mellem Vejle Boldklub og det brasilianske hold Atletico Pourtogoro. Er det bare mig, eller har tøjet en slående lighed med det, vi ser i dag?

Vejle Boldklub og Atletico Pourtogoro mødtes i maj 1956 i to træningskampe på Vejle Stadion. Til den første kamp var der 15.000 tilskuere, mens der til kamp nummer to var 10.000. Kaj Sørensen, der på dette tidspunkt var 31 år og indrangeret i serie 1, blev sat til at dømme begge kampe. I den anden kamp fik han sin sag for, da han ved stillingen 2-1 til brasilianerne dømte straffespark til VB. Den kendelse var bestemt ikke populær hos udeholdet. Knud Herbert Sørensen brændte straffesparket, men det lykkedes alligevel Vejle at få udlignet, så kampen sluttede 2-2.

På tribunen sad Aksel Lund Sørensen for at vurdere dommerens indsats, og han var så imponeret, at Kaj Sørensen blev rykket op i 3. division. Han sprang altså jyllandsserien over.

Kaj Sørensen blev senere i karrieren FIFA-dommer. Den karriere sluttede i 1975, da han faldt for aldersgrænsen på 50 år. Derefter blev han bedømmer på højeste niveau.

Kaj Sørensen, der i dag er 88 år, er iøvrigt fortsat medlem af DFU.