Morten og PC.. med AFK´s formand Morten Rask Thomsen.
Det er ikke helt forkert når man siger, at en ny computer allerede er forældet inden man har fået den med hjem fra butikken. Der kommer hele tiden nyere og mere avancerede computere, som kan væsentligt mere end den tidligere model. Da ordrene EDB (elektronisk data behandling) og PC (personlig computer) første gang dukkede op i det danske sprog, havde ingen fantasi nok til at forestille sig hvor vigtig computeren skulle blive i vores nutidige dagligdag. I dag kan ingen undvære den og computeren og er unægtelig kommet for at blive. Den forenkler vores daglige gøremål. Optimerer og tidsbesparer i en travl hverdag. Den etablerer kontakten mellem borger og læge. Det er på computeren bankkunden modtager den fornødne service og får sit finansielle overblik. Computeren er blevet vores vigtigste kilde til information, det er her vi kommunikerer med hinanden og det er her vi handler. 3,3 mio. danskere valgte at købe en – flere varer over nettet sidste år.

Alt dette og meget mere fik vi bekræftet med et let forståligt sprog af Morten Rask, gennem hans foredrag om computere.

Ideen om at arrangere et foredrag omhandlende computere, kommer af en naturlig interesse for området. Vi i seniorklubben er jo opvokset i en tid hvor computeren slet ikke eksisterede, og vi lever i dag i en tid hvor den findes i et hvert hjem.

Bestyrelsen valgte at invitere AFK formand Morten Rask, til at komme og holde et foredrag om emnet. Morten Rask er ekspert på området, og har stor indsigt og ekspertise.

Morten Rask accepterede vores tilbud. Til dagligt har Morten en travl hverdag. Udover at være familiemand  består dele af hans stramme program b.la. af sine formandsposter for AFK og DBU Jyllands dommerudvalg.

Aftenens forløb

Formand Henning Lund bød velkommen.

Morten fortæller indledningsvis kort om sin baggrund i IT branchen og om hvordan han er opflasket med IT, idet han far også var i IT-mand.  I sin videre fortælling om IT teknologi, gav han b.la. eksempler på hvad en moderne computer kan præstere i dag. En lille smartphone rummer næsten ligeså meget teknologi, som  NASA´s  Apollo rumraketter tilbage i 1960érne. Han fortæller at computeren har uendelige muligheder.  Computeren har samme dybde og bredde som vores uendelige fysiske univers. Spørge lysten fra deltagerne var stor og Morten besvarede alle spørgsmål, og gav gerne uddybende forklaringer og eksempler på, hvad en computer kan bruges til. Han forklarede hvordan en computer fungerer og hvor mange ting den egentlig kan. Foredraget var omfattende og meget informativt. Her blev aftenens deltagere en lille smule klogere på computerens store og uendelige univers. Ved foredragets afslutning var der fra deltagerne, mange rosende ord til Morten Rask. Og vi fra bestyrelsen vil endnu en gang takke Morten for et meget interessant, inspirerende og lærerigt foredrag.

Sekretær

Sevan Melkonian