10 glade dommere var i efterårsferien en tur i Spanien for at dømme fodbold til Costa Brava Cup. Selvom de 30 timer i bus ikke just er tillokkende, blev de dog alligevel gennemført, og dommerne skulle dog hurtigt få tiden til at gå, da der først blev sat film på i bussen.

For med på busturen var tre pigehold i alderen 14-16 år, hvorfor udvalget af film, som blev vist under turen, var til alle dommeres tilfredshed. På busturen blev der også tid til at udfylde en tipskupon om alverdens spørgsmål relateret tilCB 2014 dommerklubben. Der var to vindere af denne, for med 10 ud af 13 rigtige trak Rasmus Nielsen og Rasmus Hornemann sig sejrrigt ud.

5530Dommerne ankom til hotellet søndag eftermiddag, hvorefter der lige var mulighed for at nå en enkelt dukkert i poolen, da vejret alligevel nåede op omkring de 26 grader. Aftenen stod på infomøde og en enkelt øl i byen, da vi kun havde kampe om eftermiddagen, dagen efter. Her blev der lystigt spillet “fem-ti”, som var til stor morskab for alle sammen, og specielt Theis Johansen var vidst stor fan af dette spil. Det var i øvrigt spillet hvor Dr. Daniel Søndergaard proklamerede “Hele vejen fra Aarhus til Barcelona og tilbage igen – jeg taber ikke i det her spil”. Men den gode karma fik rettet op på dette.

Mandag bød på et par kampe til dommerne og blandt andet Mustafa Chamali fik en god u19 kamp som blev afviklet i god atmosfære og der blev gået til stålet. Udvikler Hornemann var fint tilfreds med hans indsats.

Tirsdag dækkede to dommere, en bane hver. Her fik Gert Sørensen øset ud af sin erfaring til den talentfulde Mustafa Chamali.

Onsdag fik vi fornøjelsen af den mest specielle kamp under hele turneringen. Det var en kamp hvor der kun skulle spilles seks minutter. Kampen var blevet stoppet af en banevagt, dagen forinden.  Men de 6 minutter blev afviklet til alles store tilfredshed.

5628Det var også dagen hvor Mohammed Sadek havde den første kamp som skulle afgøres – en u15 Champions kamp, som måtte helt i straffesparkskonkurrence, inden den blev afgjort.

Det var dog torsdag som var den helt store dag. For efter aftale med Aalborg dommerne, var det lykkedes os at få lov til at dømme om eftermiddagen, hvorfor det var Aarhus som skulle stille med hele 7 trioer. Dette betød triokampe til blandt andet Esben Tegen, der endda korrekt måtte have det røde kort oppe af lommen i sin finale. Thomas Ginnerskov fik u17 finalen, imens at Dr. Daniel Søndergaard med kirurgisk præcision fik afviklet en god kamp i Mens Open, med FC Jura som vinder.  Men det betød også at alle dommerne var på hårdt arbejde, med mange kamp i træk. Specielt Nicolai Andersen tog sin tørn, med fire kampe i streg uden pause.

Det har været en god tur og tilbagemeldingerne fra arrangørerne har også været gode. Vi har repræsenteret AFDK på bedste vis og kan alle være stolte af vores indsats. Stor tak til alle deltagere og5554 AFDK for støtten til turen. Tak for samarbejdet med Aalborg dommerne. Og tak til Eurosportring for at gøre alt dette muligt.