Der har været lidt stille i et stykke tid, og nogen vil måske sige bestyrelsen har taget sig en slapper. Helt slappe af har vi dog ikke gjort, men jeg vil indrømme at der har været brug for at puste lidt ud efter konflikten.

Ikke kun i AFK, men også i mange andre dommerklubber har energien været drænet, det er ikke motiverende at være part i en konflikt. MEN foråret på sit højeste med sol og skønne omgivelser, er noget der giver energi igen. Og helt sovet har vi ikke.

Siden konflikten har det drejet sig om, at komme ud og dømme noget fodbold, for det er trods alt det vi oplever som en rigtig god fritidsbeskæftigelse. Heldigvis har der været rigtig mange kampe at tage af, og jeg vil tro at alle har fået de kampe de kunne tænke sig.

Disciplinære sager

Måske var vi, fodboldklubberne og deres trænere en smule overtændte efter konflikten for antallet af disciplinære sager med røde kort og bortviste trænere var 40% højere i den første måned end samme måned sidste år. Heldigvis er forholdene blevet normaliseret så vi igen har forholdsvis “normale” tilstande.

Eksklusion af medlem

Desværre har bestyrelsen været nødt til at ekskludere et medlem – Niels Peter Sørensen. Niels Peter blev ekskluderet fordi han til en fælles samling, verbalt overfaldt et bestyrelsesmedlem fra seniorklubben på en måde, som ligger langt fra klubbens værdier.

En eksklusion er en meget alvorlig handling som heldigvis sjældent sker, men vi kan ikke have medlemmer, som i Niels Peters tilfælde, der går så personligt på et andet medlem uden konsekvenser. I denne sag vægter det meget, at Niels Peter i sin tid i klubben har fået adskillige advarsler for dårlig opførsel, men nu var grænsen nået.

Mødetider, afbud, tøj mv.

Jeg håber at vi alle er enige om at vi stræber efter at overholde nedenstående:
• Vi møder til tiden til kampene – både solo og trio kampe.
• For triodommere dømmer vi i ens tøj – Adidas er det officielle dommertøj
• Vi har styr på vores afbud og fører det regelmæssigt på DBU-Net. Vi har respekt for kamppåsætterens arbejde, så derfor gør vi hvad vi kan for at hjælpe ham , bl.a. ved at overholde reglerne for afbud.

Hvis alle overholdte ovenstående ville en masse frivillige ledere spare en masse tid.

www.kvindeligfodbolddommer.dk

Som jeg tidligere skrev på FB så søgte vi medlemmer til ovenstående projekt, og heldigvis var der et par stykker der meldte sig . Jeg har et ønske om at gøre AFK til centrum for rekruttering og udvikling af kvindelige dommere.

Det er rart med et projekt – det samler klubben og giver god opmærksomhed om dommergerningen. Vi fik mange kvindelige dommere under projekt 100 dommere, og jeg har bemærket den energi de har tilført vores klub. Dels ved deres deltagelse i vores arrangemente,r og dels ved det sammenhold de har bygget op internt i klubben.

Mangfoldighed er med til at skabe energi i klubben. Energi der kommer fordi vi er unge, ældre, kvinde, dreng, studerende eller af anden etnisk baggrund end dansk samlet i en klub. Mangfoldigheden giver forskellighed, som er med til at udvikle klubben og udvikling det har vi behov for,  for at AFK vil eksistere også om 10 år.

Nye dommere/projekt 100 dommer

Under konflikten fik vi heldigvis en hel del nye dommere som alle er kommet godt i gang og vel modtaget på banerne. Vores vejlederkorps har været i gang med at sørge for at de får så god en start som muligt.

For vores projekt 100 dommere har der været nok at se til. Kurser, seniorkampe og som noget nyt for nogle, også udviklinger. De fleste af vores udviklinger her i foråret går naturligvis til projekt 100 dommere, således at de får det der skal til for at kunne håndtere seniorkampe.

Vi har stadigvæk 90 % af alle rekrutterede projekt 100 dommere tilbage, og trods konflikter og lang vinter, har de valgt at holde ved og det er vi rigtig glade for.

Udviklinger

Denne forårs sæson er og bliver anderledes pga. konflikten og en utrolig lang vinter. Heldigvis fik vi tidligt gang i udviklingerne – men vi når ikke de antal udviklinger vi ønsker. Vores udviklere veksler mellem at dømme selv eller udvikle så de har travlt. Derfor planlagde vi også et udviklerkursus i marts måned – men det er desværre blevet udskudt til afvikling senere på året. Vi har klart behov for flere udviklere, så udviklerkurset vil blive oprettet igen.

Fremtiden

Fremtiden for samarbejdet mellem dommerklubberne og DBU diskuteres i øjeblikket i de to arbejdsgrupper der er nedsat i DBU og DBU Jylland. Det er politisk arbejde som mange medlemmer sandsynligvis ikke tænker så meget over, men som rent faktisk betyder noget for dommergerningen fremadrettet. De resultater de to grupper kommer frem til, vil blive lagt frem på hjemmesiden og i FB gruppen med mulighed for spørgsmål.

Noget andet er det med fremtiden for AFK. Det er jo ikke længere nødvendigt at være medlem af en dommerklub for at kunne dømme fodboldkampe i Danmark. Det betyder vi i AFK skal arbejde med hvordan vores klub skal sættes sammen for at være det aktiv der gør, at du og fremtidige dommere har lyst til at være medlem i klubben.

Lad mig slå fast, jeg synes at vi har en rigtig god klub; både socialt men ikke mindst også i forhold til vejledninger, udviklinger, rekruttering og nytænkning.
Men det er klart at bestyrelsen nu skal arbejde på at skærpe vores profil således, at alle medlemmer er klar over hvad de får for deres kontingent.

Der er en måned tilbage af sæsonen inden en veltrængt sommerferie presser på.

Husk har du spørgsmål så er bestyrelsen til rådighed for dig

På bestyrelsens vegne

Morten