En af foreningens unge dommerkolleger Alan Adel, har været på tur i udlandet og dømt i Iber Cup Andalucia, tæt på Malaga i det sydlige Spanien, og som blev afviklet i slutningen af juni og starten af juli måned 2023.

Det var en ungdomsturnering fra U9 – U19 såvel 7 – som 11 mands fodbold.

Alan fortæller:

”Vi kom derned med fly, som var egen betaling. Jeg fløj afsted onsdag d. 28/6 og kom hjem igen den 4/7. Hotel og kost samt alt transport på stedet, var betalt af ”referee abroad”.

Det er en udviklingsturnering, som er perfekt til at videreudvikle ens dommerfærdigheder takket være støtte fra kvalificerede observatører fra hele Europa.

Vi mødte ind og fik en briefing om turneringsreglementet, og blev orienteret om turneringen. Senere samme dag fik vi tildelt vores kampe, via hvad der svarer til DBU appen, og så var vi klar til kampene. En typisk dag var man dommer, og LD. Ca. halvdelen af dagen var du derude og dømme fodboldkampe, den anden halvdel kunne du tilbringe afslappende ved swimmingpoolen.

Vi blev udviklet af udviklere fra diverse lande, som noterede ned om vores kampe, og afslutningsvis op til finalerne, samledes alle noterne sammen og ud fra bedste præstationer, valgtes finale-dommer til hver aldersgruppe.

Om lørdagen, var der en ceremoni, hvor de dommere som var blevet tildelt en finalekamp, vurderet ud fra vores udviklinger og præstationer, fik tildelt finaler, emblem og der blev taget billede. Jeg var heldig at få tildelt en plads i U19 finalen som LD.

Jeg blev udviklet af en italiener Daniele Chiffi, som er serie A dommer og FIFA dommer. Desuden blev jeg observeret af svenske Peter Fröjdtfeldt, som er tidligere FIFA dommer, og en som jeg havde nemt ved at spare med, da vi kunne snakke sammen på svensk og dansk. Finalerne foregik søndag hvor alle dommerne var samlet på banerne.”

Til slut takker Alan Adel såvel Thomas Lang som undertegnede Poul Holst Jensen for forberedelse og erfaringsudveksling i forbindelse med turen. Skulle en af jer der læser denne nyhed, få lyst til at tage på sådan en tur, så kan du rette henvendelse…

Skriv et svar