Aarhus Fodbolddommerklubs tidligere formand, mangeårige superligaudvikler samt formand for DBUs dommerudvalg Finn Jensen, fylder onsdag d. 9. juni 80 år.

Finn er opvokset i Hadsten, og spillede selv fodbold på S2 – niveau. Han arbejdede hos betonvarefabrikken, M K Nielsen og Co. fra 1963 som kontormand her i Aarhus. Interessen for at dømme fodbold vakte en onkel som boede i Brønderslev, og Finn nåede selv, som det bedste at dømme i 3. division. Som en af hans udviklere udtrykte det, placerede Finn sig godt på banen nemlig på midten. Dette blev enden på dommerkarrieren og en ny blev vakt, nemlig den organisatoriske del.

Fra 1983 til 1987 var han formand for Aarhus Fodbolddommerklub, og fra begyndelsen af 1990’erne og årene frem, var han medlem af det, der i dag hedder DBUs dommerudvalg, heraf 13 år som formand.

Gennem det organisatoriske arbejde, lovstoffet og udviklerarbejdet, har Finn som udvalgsmedlem haft mange dommeres skæbne i hænderne, og han har haft stor indflydelse på op- og nedrykninger. For nogle år siden gjorde han op hvor mange aspiranter han har haft til eksamen, det var ca. 1980 dommeraspiranter. Når man tænker på at der er godt 4000 dommere herhjemme, så var det en god del af dommerstanden, som har lært om reglerne hos Finn.

De mange op og nedrykninger af fodbolddommere som Finn har haft på samvittigheden, har ikke altid været lige populært. På et tidspunkt skrev samtlige elitedommere under på at de ønskede en ny formand for dommerudvalget. Daværende formand for DBU Poul Hyldgaard, tog det stille og roligt, og meddelte at formanden for udvalget, det var nu bestyrelsen i DBU som bestemte, hvem det skulle være, og ikke dommerne. Finn har altid været kendt for en skarp og kontant facon, og det var ikke altid lige populært alle steder. Udover at Finn kan være den skarpe type, så bliver det altid gjort på en humoristisk måde og med  god jysk lune.

Finn fik en række spændende oplevelser, med udenlandsrejser med landsholdet, fordi han var udvalgsformand. Desuden har han været på Færøerne og i Grønland, for at undervise dommere og udviklere. Det har været på de fineste hoteller hvor der ikke manglede noget.

Hvis man nu tror at Finn i dag kun nyder pensionisttilværelsen, så kan man godt tro om. Han leder nemlig observatørkorpset i DBU Jylland. Korpset består af frivillige som tager ud og ser på kampe som vurderes til at være i farezonen for at gå over stregen. Alene i 2020 trods corona, havde Finn Jensen observatører ude i 34 kampe.

Så helt i Finns ånd – stadig i fodboldens tjeneste.

Skriv et svar