Jakob Kehlet fylder i dag lørdag 05-09 rund fødselsdag, nemlig 40 år. Det var en lettere ramt fødselar som undertegnede fangede på telefonen på vej ud ad døren for at fejre dagen med den nærmest familie. Jakob holdt nemlig stor festivitas i fredags, et selskab hvor Århus fodbolddommerklub også var fint repræsenteret. Temaet til den store fest var superhelte, og hovedpersonen selv var udklædt som Lord Voldemort, kendt fra Harry Potter, en rolle som den karismatiske FIFA-dommer må siges at være skabt til.

Jakob Kehlet rykkede i Superligaen tilbage i 2008 og har nu optrådt i landets bedste række i 12 år. Faktisk blev Jakob den første dommer i Superligaen fra AFDK i over 25 år. En oplevelse som Jakob husker tilbage på med stor glæde: ”Det var en stor dag både for mig og dommerklubben. AFDK er landets største dommerklub, så vi havde ligesom hungret efter at have en dommer i landets bedste række igennem flere årtier. Således var det en stor glæde både for mig og for alle mine kollegaer i dommerklubben, da jeg rykkede op.”

Den århusianske fodbolddommer kan dog ikke pleje tømmermændene alt for længe, for når Superligaen i den kommende uge starter sæsonen, bliver det med et helt nyt virkemiddel for dommerne. Jakob har en særdeles vigtig rolle, da han skyder VAR-projektet i gang ved at være VAR-dommer i allerførste kamp mellem Sønderjyske – FCM. En kamp som i øvrigt skal styres på banen af Mads-Kristoffer Kristoffersen. En opgave som Jakob også ser frem til; ”Det bliver spændende. Vi har trænet det igennem efterhånden rigtig lang tid og haft rigtig mange træningskampe, så nu glæder vi os til at komme i gang”

Inden da skal Århusianeren dog nyde den store dag med familien. Der skal lyde et stort tillykke med de 40 år til Jakob fra hele dommerklubben.

Fakta
UEFA indrangering: Categori 1
Antal Superligakampe: 225 (Gule kort: 703, antal røde: 27)
Champions League: 1
Europa League: 15
Årets fodbolddommer: 2016 (herudover nomineret et par håndfuld gange)

Skriv et svar