Navn: Anna Kjær Schmidt
Alder: 23 år
Antal år aktiv som dommer: 3 år

Hvad er det bedste ved at være dommer?
Det bedste ved at være dommer er, at man får en masse fede fodboldoplevelser, og at man møder mange nye spændende mennesker. Der er et helt særligt fællesskab og sammenhold, og det er altid en fornøjelse at være afsted sammen i en trio eller møde andre dommere på banerne. Fællesskabet trives også i stor stil uden for banerne blandt andet til mandagsgymnastik, løbetræning, spinning, når man er ude og se hinandens kampe og køreturene sammen til diverse kampe og samlinger. Derudover har alle altid været søde og behjælpelige, hvis man manglede et godt råd eller lige skulle låne en trøje, et par strømper, flag eller lignende.

Hvorfor blev du dommer?
En længerevarende knæskade gjorde, at jeg desværre måtte stoppe med at spille fodbold. Lidt tilfældigt var jeg til et oplæg i min klub afholdt af AFDK’s egen Dan Weller, som efter oplægget var hurtig til at fange og rekruttere mig. Der skulle noget overtalelse til, men jeg så det som en god mulighed for at blive ved med at være en del af fodboldverdenen, og jeg har bestemt ikke fortrudt det. Jeg havde dog en sløv opstart, da jeg tog et år på højskole og efterfølgende blev knæopereret, men på det tidspunkt havde jeg fået øjnene op for dommerverdenen og de mange gode oplevelser der hører med. Det var derfor helt naturligt, at jeg skulle komme igen.

Hvad laver du til dagligt, når du ikke dømmer fodbold?
Jeg læser til ingeniør i sundhedsteknologi her i Aarhus, og jeg sidder i bestyrelsen i vores fredagsbar.

Hvad er din fedeste oplevelse som dommer?
Jeg har svært ved at udvælge en bestemt oplevelse som den bedste. Jeg har haft mange gode oplevelser med dommergerningen allerede, og jeg er slet ikke i tvivl om, at der ligger mange gode oplevelser for mig forude også. De fedeste oplevelser har alle det til fælles, at spillerne har været vildt seriøse omkring fodbold, og det brænder igennem og gør kampene fede at dømme. Blandt de gode oplevelser kan nævnes U18 pigefinalen til Verona Cup i Italien, miniturnering for landsholdsbobler og Kattegat Cup.

Hvad er dine korte og langsigtede mål?
I vinters opnåede jeg et delmål, da rykkede jeg i 1. division på kvindesiden og derved blev triodommer. Hele coronasituationen har dog udskudt min debut, så jeg glæder mig ekstra meget denne sæson til at komme ud og dømme igen. De næste delmål er at blive triodommer på herresiden også og at komme i Kvindeligaen. Mine langsigtede mål er at komme så langt som evnerne rækker til, og at blive ved med at synes, at det er fedt at dømme fodbold.

Skriv et svar