Torsdag d. 20/8 afholdte vejlederudvalget en samling for nye dommere hos ASA Aarhus, hvor en serie 3 kamp var centrum for aftenens program. Aftenen var drevet af veloplagte, interesserede og spørgelystne nye dommere, hvilket var med til at gøre det til en rigtig god, hyggelig og lærerig aften.

Samlingen begyndte med en sjov video-quiz med skøre situationer. Her var det eneste mål at få smilet frem og deltagelsen i gang. Og med både grin og gode inputs fra de nye dommere var der lagt op til en rigtig god og lærerig aften fra start.

Herefter kom aftenens dommer Sigurd Kilden på banen, hvor han fortalte deltagerne om, hvordan han forberedte sig til kampen. Her var de nye dommere også spørgelystne og spurgte ind til mange forskellige elementer ved Sigurds forberedelser og tanker om alt lige fra hans kendskab til de to hold, til hvilke sko han dømmer i.

Efterfølgende stod den på mad og drikke, samt en runde ved deltagerne om deres første gode og første udfordrende oplevelse i deres dommerkarrierer. En måde, hvorpå dommerne fik mere kendskab til hinanden og dialog om oplevelser, og hvordan de blev tacklet. På den måde kunne dommerne få kendskab til og lære af hinanden.

Kl 19:00 gik gruppen ud og samlet så serie 3 kampen mellem ASA og FC Åben Modus og observerede Sigurd og hans måde at dømme på. Det blev til utrolig mange gode snakke om situationer i kampen, og generel snak om alt lige fra, hvordan en udvikling fungerer til, hvordan en forsvarsspiller kan ophæve en offside, til hvordan man håndterer tidsudtræk. Det var virkelig interesserede deltagere, hvor man kunne mærke lysten til at lære mere om dommergerningen. Kampen var en udmærket serie 3 kamp med god spænding og intensitet, som på fornemmeste vis blev ledet af Sigurd. Vi fik også både et straffespark og en påtale, og Sigurd dømte en rigtig god kamp.

Netop Sigurds præstation, og hvad der skete i kampen, var genstand for en efterfølgende dialog mellem Sigurd og deltagerne, om alt fra det generelle forsætlighedsniveau i kampen til mere specifikke situationer som f.eks. påtalen. Sigurd var rigtig god til at give indblik i sine vurderinger og oplevelsen af situationerne i kampen.

Aftenen rundede vi af med gode råd til de nye dommere samt information om, hvad der venter dem efter ungdomsfodbold herunder udviklinger. Her var de nye dommere også rigtig interesseret i hvordan både en udvikling foregår samt hvordan den ser ud. Ligeledes opfordrede vi de nye dommere til at deltage i og benytte sig af AFDKs mange sociale arrangementer.
Alt i alt var det en både spændende, lærerig og hyggelig aften.

Skriv et svar