Vigtig information om Corona og dommergerningen

Kære alle
Desværre oplever vi lige for øjeblikket at flere af vores medlemmer har dømt kampe, hvor en eller flere spillere er smittet med Covid-19, og det rejser naturligvis nogle spørgsmål, som der kommer vejledning til her.
En person som er smittet med Covid-19 vil altid have en samtale med smitteopsporingen. Lige nu vil alle der har været i nærkontakt blive sendt i selvisolation. Typisk vil det være det hold den smittede spiller på og mange gange også modstanderholdet – enkelte gange også dommer(ne).
Hvis du har været i en kamp med smittede og du ikke bliver kontaktet af smitteopsporingen så skal du som udgangspunkt ikke foretage dig noget. Men bliver du kontaktet af smitteopsporingen så er du forpligtet til at følge deres anvisninger. Har du dømt en kamp hvor en eller flere er smittet med Covid-19, så kan du altid søge råd hos Covid-19 rådgivningslinjen, og du skal altid holde dig orienteret om gældende Covid-19 retningslinjer, som DBU opdaterer, hver gang der sker en ændring.
HUSK at hverken DBU, dommerklubben eller andre i fodboldverdenen kan sige, om du skal gå i selvisolation, men at du altid kan søge sparring/råd hos os hvis du er i tvivl, og jeg anbefaler stadig og især i de her tider at:
• Du kommer omklædt hjemmefra
• At hvis du er i en triokamp at I kører hver for sig
• At sørge for at holde afstand – også i kamp
• At du altid følger myndighedernes anbefalinger omkring Covid-19
Der er stadig meget lav risiko for at du som dommer bliver smittet i en udendørs fodboldkamp, og vi har – som jeg er orienteret – ingen tilfælde hvor en dommer er blevet smittet i en kamp.

Under forudsætning af at corona restriktionerne overholdes, vurderes det at være forsvarligt at virke som fodbolddommer.
Har du spørgsmål eller ønsker råd/vejleding hvis du har været dommer i en kamp hvor en er smittet, så kan du altid kontakte bestyrelsen, så skal vi gøre vores bedste for at hjælpe dig med svar.
Morten Rask
Formand

Skriv et svar