De århusianske fodbolddommere var igen i år repræsenteret ved DHL stafetten i Mindeparken. Et arrangement, som over de 3 dage bliver besøgt af omkring 50.000 deltagere.

Igen i år havde vi tilmeldt 3 løb og 3 walk hold, men i modsætning til sidste år, så havde vi nok til at fylde alle hold, hvilket gjorde ingen fik de dræbende dobbeltture. For at fylde de sidste pladser havde vi fået hjælp af Peter og Benjamin fra Stavtrup – en stor tak til dem for hjælpen.

Et nyt tiltag i år var, at vi var blevet placeret i et af de store telte på pladsen, hvilket erstattede den selvopsatte pavillon, som har været brugt de senere år. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning havde arrangørerne placeret os i samme telt som Falck, men der blev heldigvis ikke brug for deres kyndige assistance på trods af enkelte nok frygtede om, der var luft nok på ruten.

Dette var også mødestedet inden løbet, hvor Poul Holst med hård koordinering havde udstukket retningslinjerne for mødetid således, at der kunne blive tid til et gruppefoto. Ellers gik optakten med at få uddelt de i år sorte løbetrøjer, og få påsat løbenumre. Det kan heller ikke afvises, at der allerede fra dette tidspunkt blev påbegyndt et par røverhistorier.

Klokken 18.39 var det tid for de første løbere at blive sendt afsted. Løberuten er de velkendte 5 km. Først 1,5 km modbydelige kilometer opad bakke, som selv 3 dage efter kan give forfatteren mareridt. Det

te følges af 1,5 km nedad bakke, hvor det i virkeligheden bare går ud på at slippe håndbremsen. De sidste 2 km. går langs med strandvejen, og selvom omgivelserne er flotte her, så ligner de fleste ikke nogen, der nyder udsigten på dette tidspunkt. Alle AFDK løbere var hurtige, og enkelte havde endda det lange ben forrest rundt på ruten.

Walk holdene tog efter en grundig opvarmning, af i hvert fald mundtøjet, hen til fællesstarten. Det er fremragende at se, så mange komme igen år efter år for at deltage på disse hold.
Da alle havde overstået strabadserne var det tid til nedkøling i teltet. Her var lidt til væskebalancen, og i måltidskasserne var specielt p-tærterne eftertragtet. Det er samtidig et fremragende sted til at få samlet op på sommerens historier, og enkelte får da også et par gode fif til banerne med derfra.

Igen i år skal der herfra lyde en opfordring til andre dommere om at tilmelde sig næste år. Det er et fremragende arrangement!

Indlægget er skrevet af Jacob Tornbjerg Rasmussen

Skriv et svar