På en flot og solrig sensommeraften i august fik de aarhusianske fodbolddommere atter en gang den traditionsrige DHL Stafet afviklet til alles tilfredshed. Modsat de sidste par år hvor det har knebet lidt med tilmeldingerne kunne AFDK i år stille med intet mindre end 44 deltagere fordelt på 6 løbehold og 3 walk-hold. Et par afbud på dagen gjorde dog igen i år, at vi måtte hente forstærkninger ind fra Stavtrup.

Poul Holst havde på forhånd gjort det mere end klart, at mødetid var klokken 18.00, således at der kunne blive tid til et holdbillede inden første mand skulle sendes afsted 18.39. Dette nåede vi heldigvis, og med lidt kamerahjælp fra en forbipasserende lykkedes det at få alle mand med på billedet. Resultatet ses herunder.

Hvor arrangørerne af DHL Stafetten med jævne mellemrum hygger sig med at vende ruten om, var dette ikke tilfældet i år. Det vil sige, at ruten var modbydelig hård de første 1,5 km, og sluttede i smukke omgivelser langs strandvejen. Noget de færreste dog havde overskud til at nyde.

Tiderne som 43 ud af de 44 deltagere fra ADFK tilbagelagde de 5 km på, var som forventeligt, på ingen måde imponerende, dog satte den ny oprykkede serie 2 dommer Ali Govar uofficiel AFDK-rekord ved at tilbagelægge den kuperede rute på imponerende 18:51. En rekord som må formodes at holde i mange år.

Hvad alle deltagere til gengæld formåede til fulde, var at hygge sig til den store guldmedalje. Efter strabadserne blev der delt røverhistorier ud over en fyraftensfadøl eller to. Således blev DHL stafetten 2019 endnu en gang en succes for Århus Fodbolddommerklub. Eneste udviklingspunkt var dog at der i år IKKE forekom salg af pølser på pladsen. Poul Holst har dog nedsat en komite, hvis formål er at løse dette uholdbare problem frem mod næste års DHL Stafet…

Af Alex Petersen

Se flere billeder fra DHL 2019 på vores facebook side.