Det var ikke den mest stjerneklare formulering som faldt i den obligatoriske teoriundervisning omkring 10 minutters udvisninger. Men heldigvis er der råd og hjælp ude på det store net. Sammen med talenterne for nylig fik vi nys om en hjemmeside

Refereeworld.dk

v/Carsten Bachmann

– Carsten er dommerteori-instruktør og er medlem af Holstebro/Vestjysk Fodbolddommerklub. Carsten har lavet en fin side med masser af god info. Du skal skrive dommer og dommer under in log på siden.

Jeg bringer her Carsten Bachmanns formulering vedrørende 10 minutters udvisninger.

Uddybende omkring “udvisningen” på 10 minutter:

 1. De 10 minutter begynder, når den midlertidigt udviste spiller har forladt banen, og bolden er sat korrekt i spil.
 1. Den tid, der efter dommerens skøn tillægges kampen, for eksempel på grund af: Udskiftninger, vurdering af skader, fjernelse af spillere fra banen, forhaling af tiden, anden årsag. Tillægges også for den midlertidigt udviste spiller.
 1. Såfremt dommeren har tillagt tid på den midlertidigt udviste spiller, skal den samme tillægstid, som minimum, tillægges i slutningen af halvlegen.
 1. Den tidsbegrænsede udviste spiller må kun komme ind, når de 10 minutter plus eventuelt tidstillæg er gået. Når udvisningsperioden udløber, kan spilleren genindtræde, via midterlinjen, efter dommerens tilladelse – også hvis spillet er i gang.
 1. En tidsbegrænset udvist spiller, som ikke har udstået sin midlertidige udvisning kan deltage i en straffesparkskonkurrence.
 1. En spiller, som får sin anden tidsbegrænsede udvisning (efter udløbet af den første) kan erstattes af en anden spiller efter udløbet af den anden periode. Spilleren som har modtaget sin anden tidsbegrænsede udvisning kan ikke længere deltage i spillet og er udvist (denne vises først det gule og derefter det røde kort for at signalere dette).
 1. Tildeles en spiller/målmand en advarsel under straffesparkskonkurrencen, skal den pågældende ikke midlertidigt udvises. Tildeles en spiller/målmand sin anden advarsel i straffesparkskonkurrencen skal den pågældende udvises, og det andet hold skal reducere med én.
 1. Såfremt en målmand bliver skadet under en straffesparkskonkurrence kan han erstattes med en af de navngivne reserver. Også selv om reserven tidligere har været på banen. Den skadede målmand må ikke længere deltage i straffesparkskonkurrencen.
 1. Såfremt en spiller modtager en advarsel i pausen, begynder holdet 2. halvleg (eventuelt 2. halvleg i forlænget spilletid) med en spiller færre på banen i 10 minutter. Den pågældende spiller kan ikke deltage de næste 10 minutter.
 1. Såfremt en reserve modtager en advarsel i pausen, begynder holdet 2. halvleg (eventuelt 2. halvleg i forlænget spilletid) med en spiller færre på banen i 10 minutter. Den pågældende spiller kan ikke deltage de næste 10 minutter. Holdet vælger selv, hvilken spiller, der skal starte ude, ved 2. halvlegs begyndelse (2. halvlegs begyndelse i forlænget spilletid).

Henset til at holdet starter med en spiller færre på banen i 10 minutter ved 2. halvleg (eventuelt 2. halvleg i forlænget spilletid) begyndelse, må ”den kollektivt, midlertidigt udviste spiller” gerne indskiftes i kampen, dog skal de hele 10 minutters perioden være reduceret med en spiller.

 1. Såfremt en spiller modtager en udvisning i pausen, fortsætter holdet med en spiller færre resten af kampen. De resterende spillere kan fortsat frit ud- og indskiftes.
 1. Såfremt en reserve modtager en udvisning i pausen, begynder holdet 2. halvleg (eventuelt 2. halvleg i forlænget spilletid) med en spiller færre på banen i resten af kampen. Den udviste spiller kan ikke mere deltage i kampen. Holdet vælger selv, hvilken spiller, der skal starte ude, ved 2. halvlegs begyndelse (2. halvlegs begyn- delse i forlænget spilletid).

Henset til at holdet starter med en spiller færre på banen resten af kampen ved 2. halvleg (eventuelt 2. halvleg i forlænget spilletid) begyndelse, må ”den kollektivt, udviste spiller” gerne indskiftes i kampen, dog skal de hele 2. halvleg (eventuelt 2. halvleg i forlænget spilletid) være reduceret med en spiller.

 1. Såfremt en midlertidig udvist spiller modtager sin anden advarsel eller direkte udvisning, medens han er midlertidig udvist, fortsætter holdet med en spiller færre resten af kampen.

Tjek selv hans side ud og læs mere, der er god info om mange ting, offside, LD-instruktion, lidt spændende huskeseddel og 10-minutters udvisning. Desuden henvisning til div. links med køb af dommerrekvisitter, instruktion mm.

Carstens overordnede formål med siden er, at gøre fodboldloven lettere tilgængelig og lettere at forstå. Bl.a. gennem videoer og lydfiler.

God fornøjelse med det.

Skriv et svar