Sidst i april havde seniorklubben besøg af Havneband, aftenen blev afholdt på Viby Lokalcenter, som fremover vil være mødestedet for en række af klubbens arrangementer.
Stedet er allerede booket til vores generalforsamling i oktober.

Lidt om orkestret

Orkestret som spillede for os Havneband, består af havnearbejdere og andre musikere, som fortæller historierne om det barske og spændende liv på havnen før containernes tid suppleret med andre sange fra perioden med socialrealistiske budskaber, hvor navne som Trille, Jomfru Ane Band, Anne Linnet, Jan Toftlund, Peter Thorup, Jakob Haugaard og Halfdan/Tom Nagel Rasmussen, har sneget sig ind på Havnebands repertoire.

Havnebands sange er fra en anden tid; de er skrevet til brug i en konflikt om havnearbejdernes vilkår på arbejdsmarkedet med en borgerlig regering og en modvillig fagbevægelse.
I dag fremstår sangene som ærlige beskrivelser af et benhårdt arbejde og et liv på havnen før containerne. Teksterne er skrevet og sunget af havnearbejder Palle ”Hovedløs” Jørgensen, der – udover arbejdet på havnen – også har haft en lang karriere som venstrefløjsaktivist og fagforeningsmand.
Sangene er ikke moderne pop men en levende fortælling om arbejdsliv, kammeratskab, faglig stolthed, solidaritet og i nogen grad politisk holdning.
Retorikken er klar i spyttet: – Det er klassekamp, det handler om hér, men også om nedslidning af ryggen og ballade i parforholdet pga. lange arbejdsdage.
Vi fik to sæt á 45 min. – som en fodboldkamp, i pausen mellem de to sæt, var der lejlighed til at spise et par håndmadder og nyde en øl eller vand.

 

Skriv et svar